Bybobiler fra Dethleffs ! Globetrail er her !

Dethleffs har bygget bybobiler (kastenwagen, plåtis osv) i mer enn 17 år og har levert over 55.000 slike biler for salg under andre merker. Pössl, Globecar, RoadCar osv er kjente og populære bybobilmerker der mange av bilene i virkeligheten er produsert av Dethleffs i fabrikken i Isny. Nå har de bestemt seg for å produsere disse under sitt eget merke, og i tillegg gjort en hel del videreutviklinger av de eksisterende innredningene. Bybobilsegmentet er det raskest voksende markedet i hele Europa nå. Største problemet er å få tak i nok Fiat Ducato varebiler som er utgangspunktet for de fleste bybobilene. Fiat har som resten av bilindustrien hatt problemer med produksjonen på grunn av pandemi, komponentmangel fra østen og nå sist krigen i Ukraina. For å bøte på mangel på chassis så har mange sett seg om etter andre merker, og Dethleffs kommer også til å vise bybobiler bygget på Ford Transit. Les mer om det i en artikkel på promobil.de  HER

Bybobilene til Dethleffs har ikke vært tilgjengelig i Norge så langt, men for 2023-modellene skal de også kunne leveres her. Offisiell katalog på norsk kan du laste ned HER for Fiat/Citroen/Peugeot og HER for Ford Transit.
Siden det ikke var noen utstillinger med Dethleffs hverken på Elmia eller Caravanmessen på Lillestrøm i 2022 vil det ta litt tid før vi ser dem her hjemme. Men På Caravan Salon 2022 i Düsseldorf fylte Dethleffs hele hall 7A og etter det forventer vi en omfattende presentasjon av mange flere bybobilmodeller. Noen få slike biler er allerede spottet rundt om i Europa i sommer, både demobiler og som utleie.

Grunnriss for de fire modellene som først ble lansert ser slik ut (Fiat Ducato / Citroen / Peugeot med lengde hhv 6 meter og 6,40 meter) Forskjellene er tverrstilt eller langsgående sengeløsning, og to forskjellige dusjløsninger.

På Caravan Salon 2022 ble det vist flere modeller, ryktene forteller om flere – blant annet hevetak og «raumbad» (bad ut i midtgangen med skyvedører). «Schwenkbad» – bad med delevegg der man lager baderom om til dusj finnes allerede.

Interiøret er lyst og trivelig med en tradisjonell bybobilordning med sengene bakerst. Tverrstilt på den korte og langsgående på den lange.

Foto (c)2022 Dethleffs

Dinetten er riktig så innbydende

Foto (c)2022 Dethleffs

Utvendig styling følger Dethleffs sin nye profil

Foto (c)2022 Dethleffs
Foto (c)2022 Dethleffs

Ford Transit er en «nykommer» i bybobilsegmentet, men kan komme sterkere hvis ikke Fiat bedrer leveringsevnen.

Foto (c)2022 Dethleffs

Denne nettsiden bruker vanlige informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du vår bruk av disse.