Ingen Dethleffs på Caravanmessen 2022 eller CaravanXpo 2023

Korona-pandemien har preget hele verden i to år, og også de tradisjonelle messene for caravanbransjen blir påvirket. Caravan Salon Düsseldorf ble arrangert i 2021 med redusert innhold, CMT i Stuttgart i januar 2022 ble avlyst i sin helhet. Dethleffs deltok ikke i 2021, men har i stedet fokusert på å lage flotte digitale messer med presentasjon av sine nyheter. Du finner disse på Dethleffs sine egne hjemmesider.

CaravanXpo var messen som tok over høstens visninger når Caravanmessen avsluttet sin virksomhet. På X Meeting Point på Hellerudsletta ble det arrangert en ny og mer kompakt messe med Messecampen i umiddelbar nærhet. Men ingen Dethleffs kom til utstillingen – EHG Nord droppet utstillinger både på Hellerud og på Elmia i Sverige i 2023. Dethleffsklubben ønsket å være tilstede for sine medlemmer og holdt en liten stand på Hellerud – oppe i 2. etasje sammen med foreninger og utstyrsbutikker. Mange kom innom for en hyggelig prat, litt Twist og noen små gaver fra nettbutikken vår. Takk til alle som kom innom !

DETHLEFFSKLUBBEN: Hallstein Sørebø er leder i Dethleffs Club Norge, og stilte opp frivillig på messen for å fortelle om klubben og verve nye medlemmer. Foto: (C2023) DinFritid

Caravanmessen på Lillestrøm var berammet til 15-18. september 2022, men EHG Nord hadde bestemt at de ikke kom til å delta der med sine merker Sunlight og Dethleffs. Nå er det ikke smittesituasjonen alene som avgjør men at de siste to år har ført til så store forsinkelser og mangler i logistikkjedene i hele Europa at det er vanskelig å planlegge deltagelse på store messer. Men vet rett og slett ikke hvor mange modeller det er mulig å produsere. Krigen i Ukraina har ikke gjort dette problemet mindre. Dethleffs har prioritert å delta på det som er sesongens viktigste messe; Caravan Salon i Düsseldorf. Der fyller de en hel hall (nye Halle 7a) med nyheter. Størst spenning i år er vel knyttet til bybobilsegmentet og satsingen der. Ryktene melder om 7 ulike modeller på vei inn.

EHG (Erwin Hymer Group) er eier av merkene Bürstner, Carado, Crosscamp, Dethleffs, Eriba, Etrusco, Hymer, Niesmann + Bischoff, Laika, LMC og Sunlight.  Erfaringene med alternative digitale messer er så god at de vil fortsette med det. Noen av merkene importeres til Norge av andre kjeder, men for EHG Nord er konklusjonen altså at de ikke deltar hverken på Elmia (Sverige) eller Caravanmessen på Lillestrøm i 2022. Dette får også konsekvenser for Dethleffsklubben, som tradisjonelt har hatt sin stand hos Dethleffs og EHG. Om vi kommer til å ha egen selvstendig stand i 2022 er det ikke tatt endelig stilling til, men trolig blir ikke det noe av i år heller.

Mimre: Dethleffsklubben feiret sitt 10-års jubileum i 2019 med en feiende flott stand på Caravanmessen. Etter det har det vært flere år på rad uten slikt klubbtreff. Det jobbes med alternative lokale arrangementer ute hos forhandlerne i Norge. «Mini-messer» med presentasjoner og gode tilbud blir alternativet. Dethleffsklubben vil forsøke å delta på så mange som mulig av disse med en enklere stand. Møtet med medlemmene er viktig for oss, men ikke alltid lett å gjennomføre.

Klubben har tradisjonelt avholdt sitt årsmøte med fysisk samling på Caravanmessen. Det blir det ikke noe av, og ordningen med digitalt årsmøte videreføres også for 2022. Mer info om dette kommer i medlemsbrev til medlemmene. Har du saker på hjertet til årsmøtet kan du gjerne sende oss en melding på e-post.

Denne nettsiden bruker vanlige informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du vår bruk av disse.