Das Männer Mobil 2009

Dethleffs har hver høst som tradisjon å presentere et nytt produkt som ikke kommer i katalogene. De siste årene er det design og teknologiske nyvinninger som har stått i front. Men på Caravan-Salon 2009 viste Dethleffs fram en studie der ledelse og teknisk avdeling hadde gått sammen og sluppet alle tøyler og laget den ultimate mannebilen – Das Männer Mobil ! Alle tenkelige «harry» ingredienser skulle med i denne bilen. Utgangspunktet var en Dethleffs alkovebil bygget på Iveco, men for anledningen påsatt Sunlight-logo. Hele innredningen ble spesialdesignet til formålet: Menn som ruller på tur – og det skal dreie seg kun om fest og moro. Kanskje den ultimate bilen for voksne menn som ikke hadde mulighet til å oppleve noe vi mest ser i dagens russebusser. Bak prosjektet ligger selvsagt et ønske fra Dethleffs om å vise kvalitet og kreativitet i innredning og tekniske løsninger for bobil.

Allerede ved første blikk ser man at dette er en spesiell bil. Dekoren er unik, og på taket kan det rigges en takterrasse når bilen står parkert. Parabolen har en kombinert TV / Internett mottaker, det er en løsning som ikke lenger er konkurransedyktig. Internett via mobilnettet (4G) har overtatt markedet. TV via parabol lever fortsatt, men trues også av utviklingen.

På vei inn i bilen er det med en gang klart at her er det gjort spesielle prioriteringer. Tradisjonelt kjøkken er erstattet av et pantry og en barløsning med solid tappekran for fatøl. Ølfat kan byttes utenfra gjennom egen luke i veggen. Enkle barstoler, discokule i taket og en stor flatskjerm koblet til et bra lydanlegg gjør baren til et greit sted å henge. Sovealkoven har man valgt å beholde som den er.

Ved baren er også veggdispenser til de vanligste drikkevarer, samt et utstyrsskap der det ikke mangler noe for å kunne ta festen «helt ut».

Det er satt inn dobbelt kjøleskap / isbitmaskin / fryser med god plass til pizzaer, pølser og annen lettvint herre-mat. Mikrobølgeovn på toppen og en egen kaffemaskin fra Miele. Kaffemaskinen integrert i innredningen ble forresten videreført senere i noen av Dethleffs Eighty (80 års) jubileumsmodeller.

Øl tappes fra fat som er plassert i benken. Noen av utstyrsleverandørene har satt sine merker på veggen. Ølfatet byttes i egen utvendig luke på venstre side av bilen. Alt er hensyntatt ved byggingen av bilen.

Bakover i bilen er det den store rundsitteren som dominerer, og den store 42-tommer flatskjermen som er bygget nydelig inn i veggen og integrert med lydanlegget som styres fra baren. En liten skjerm på sideveggen viser alternativ info som nyheter osv. Sofaen er kledd i hårete kuskinn med detaljer i glatt skinn. Belysningen er stemningsfull og forsterkes av et røykanlegg. Røyken er kunstig, for selv om dette er en mannebil så er tobakksrøyk ikke lenger en del av festen. Røykanlegget kan også sende røyk under bilen sammen med blått lys på undersiden. En liten spritdispenser er det også funnet plass til i hjørnet.

På høyresiden i bilen er det plassert et toalett og en urinal. Og det er selvsagt ikke noe dusj i denne bilen ! Det er prioritert bort.

Og studerer man urinalen nøye så ser en at det er plassert et mål i begge ender, og på «gresset» i bunnsilen ligger en liten ball som styres med urinstrålen. Her er det jo om å gjøre å score mål hver gang man er innom.

På toalettet er det også plassert en liten skjerm som viser alternativ info, nyheter osv. Alle installasjoner er selvsagt integrerte og godt planlagt med skjulte kabelanlegg. Mye inspirasjon å hente her til å oppgradere egen bobil.

Under bilen er det lysanlegg og røykmaskin. Garasjen bak er benyttet til lagring av fotballkasse og diverse spill.

Til slutt en plantegning av bilen:   (c) Dethleffs 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne nettsiden bruker vanlige informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du vår bruk av disse.