Korona-pandemien preger hele verden, og også de tradisjonelle messene for caravanbransjen blir påvirket. Lenge var det usikkert men tyske myndigheter har foreløpig lagt ned forbud mot store messer til ut august 2020. Caravan Salon, verdens største caravanmesse har svart på det med å flytte messen én uke og åpner dørene 4. september. De begrenser besøket til maks 20.000 personer pr. dag, og selger nå billetter på nett der du må oppgi navn og hvilken dag du vil komme. Caravanmessen på Lillestrøm flyttes til 2021, det ble bestemt i styremøte hos Norges Caravanbransjeforbund 4. juni. Og tidligere har arrangøren av den store svenske messen i Elmia meddelt at arrangementet flyttes over til 2021.

EHG (Erwin Hymer Grpup) er eier av merkene Bürstner, Carado, Crosscamp, Dethleffs, Eriba, Etrusco, Hymer, Niesmann + Bischoff, Laika, LMC og Sunlight. De kom med en pressemelding 8. mai der de kunngjorde at de ikke kommer til å delta på noen flere messer i løpet av 2020. Det gjelder alle merkene de representerer. De uttaler:
«Helsen til våre kunder, ansatte og handelspartnere har topp prioritet. Vi kan ikke ta lett på dette ansvaret. I Koronakrisen – med så spesielle krav til fysisk avstand og hygiene – er en uformell atmosfære av informasjon, råd og kjøp ikke lenger mulig. Og det ville være en grunnleggende forutsetning for en vellykket messe. Av denne grunn avstår vi å delta på alle messer planlagt i 2020»

Den norske importøren av Dethleffs, EHG Nord følger opp beslutningen fra moderselskapet og trekker sin deltagelse fra Caravanmessen på Lillestrøm. Solid Import og Kroken-gruppen har også besluttet å trekke seg fra Caravanmessen.
Og 18. mai kommer det melding fra storbilprodusenten Concorde at de ikke ser noen mulighet til å delta på caravan Salon i Düsseldorf.

Dethleffsklubben feiret sitt 10-års jubileum i 2019 med en feiende flott stand på Caravanmessen. Vi får dessverre ikke møtt medlemmene på denne måten i 2020. Men EHG forteller at det jobbes med alternative lokale arrangementer ute hos forhandlerne i Norge. «Mini-messer» med presentasjoner og gode tilbud blir alternativet. Dethleffsklubben vil forsøke å delta på så mange som mulig av disse med en enklere stand. Møtet med medlemmene er viktig for oss.

Klubben har tradisjonelt avholdt sitt årsmøte på Caravanmessen. Det blir det ikke noe av i år, og klubben arbeider med alternativer for å få avholdt møtet. Mer info kommer i medlemsbrev til medlemmene.

Om forfatter

Relaterte artikler

Legg igjen kommentar

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av disse.