Bobil i Amsterdam

Mange legger vårturen med bobil innom Nederland og da hører et besøk i Amsterdam med. Det er flere campingplasser i området, men plasser i sentrum finnes ikke. Fricamping slik vi kjenner det her hjemme i Norge er ikke tillatt noe sted i Nederland (!) og det er bare én stellplass i rimelig nærhet til sentrum: Amsterdam Citycamp.

OPPDATERING: Amsterdam Citycamp la ned virksomheten 1. juli 2020 fordi området den lå på omsider skulle bebygges. Det har vært midlertidige utsettelser på bygging i flere år, men nå er det altså endelig. Plassdriver sier at det ikke vil bli noen erstatning for denne bobilparkeringen, så da er det kun campingplasser igjen som «lovlig» bobilcamp utenfor sentrum, og ingen innenfor.

Citycamp er en inngjerdet grusplass i et tidligere verftsområde med plass til 101 bobiler. Strømtilgang (6A) til ca halvparten. Ingen dusj eller toalettfasiliteter, men det er en tømmestasjon for toalett og gråvann, og friskvanntilførsel. Eneste feilen er at dette er eneste sentrums-plass, og når vi kom dit i 12-tiden en langfredag formiddag så var det jo helt fullt. De siste plassene gikk i 10-tiden, og reservasjon er ikke mulig her. Plassverten syklet rundt og prøvde å omdirigere strømmen av bobiler på vei inn til porten som var lukket. Veldig «først til mølla», altså. Så da var det bare å finne en egnet parkering annet sted. Vi parkerte i en sidegate ved kanalen noen hundre meter unna, og rygget overhenget ut over kanten ned mot vannet. Betaling gjøres på automat der en taster inn reg.nr. til bilen. Her er det lovlig å parkere så lenge en holder seg innenfor oppmerkingene. Det gikk fint med vår bil siden vi kunne plassere overhenget utenfor. En lengre bil ville imidlertid ikke fått plass her. Bybobil ville vært det ideelle, og det var det mange av. Naboen var forresten en skikkelig oldtimer – en restaurert Hanomag brannbil ombygd til bobil. Lakkert i en skarp grønnfarge ble den et ordentlig blikkfang.
Eneste hake med gateparkering er at det ikke er tillatt å sove i en parkert bil. Plassverten på Citycamp advarte mot fricamp i gaten, det kunne gi 120 Euro i bot eller enda verre – klamp montert på hjulet, med alt stress det medfører for å bli låst løs. Han anbefalte bare sin egen plass, men hadde jo ikke noe ledig så vi tok sjansen sammen med veldig mange andre denne dagen.

På kvelden når vi hadde vandret ferdig i sentrum og kom over kanalen med gratisfergen tilbake til der bilen sto så vi at hele gaten var fylt opp av bobiler, og alle hadde til hensikt å sove i bilen. Neste morgen opplevde vi hele gaten som en hvilken som helst stellplass, bare uten fasiliteter for friskvann og tømming av toalett/gråvann. Noen gikk i pysjen, noen tok en kaffe utenfor bilen, noen gredde ut håret og lukten av frokost spredde seg. Det var egentlig mye mer koselig og stille på denne gatestubben enn på den offisielle stellplassen. Så kan hende blir det flere «lovløse» overnattinger på denne måten i Amsterdam 🙂

Sen kveld i det som etterhvert ble en egen «bobilgate»

 

Denne nettsiden bruker vanlige informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du vår bruk av disse.