Bobilguiden er komplett – på nytt

Når Koronaen fortsatt er over oss så er ferie i eget land det eneste realistiske i 2020. Da trenger vi tips og råd om hvor vi kan reise. Forfatter og eventyrer Magne Klann ga ut Bobilguiden Sør- og Østlandet i 2018, en ringbundet bok på 1,5 kg med bilder og beskrivelser av 432 plasser det kunne passe å parkere bobilen på tur. Boken ble godt mottatt blant bobilfolket. I 2019 kom oppfølgeren Bobilguiden Nord-Norge og i april 2020 kom den siste i «trilogien» – Bobilguiden Vestlandet, alle bygget opp på samme måte. Dermed er hele landet dekket.
I mars 2021 kom også en ny og utvidet utgave av boken for Sør- og Østlandet med 116 nye plasser slik at det til sammen er 447 mulige overnattingsplasser beskrevet i boken.
Bøkene tar for seg både campingplasser, bobilparkeringer og steder som er egnet for fricamping. Alle stedene er presentert på ett sideoppslag med dronebilde, kartutsnitt og en presentasjon med praktiske opplysninger om stedet. Posisjon er oppgitt for GPS-bruk, og i de siste bøkene finnes det også en QR-kode på hver plass som kan skannes for å få direkte kartoppslag og veivisning på telefon/nettbrett.

Et typisk sideoppslag kan se slik ut:

Faksimile fra Bobilguiden Sør- og Østlandet
[c] 2019 Magne Klann, Blue Ocean Media
På hvert sideoppslag finner du info om tilgjengelige fasiliteter, kategori, GPS-posisjon, flott dronebilde og kartutsnitt. En kort tekst forteller det viktigste om stedet, og det er informasjon om kontaktdata; telefon, e-post og nettside om det finnes.

Å gi ut bøker på papir i en digital tid kan virke dristig, men bøkene fungerer godt å bla i takket være god kvalitet på papir, bilder og tekst, og at det er ringinnbinding. Det blir en typisk oppgave for «andresjåføren» på tur å bla i boken for å finne inspirasjon til nye plasser å parkere bobilen på. Bøkene har mange forslag til plasser egnet til fricamp. Men husk at det er den enkeltes ansvar å sjekke opp at det ikke er begrensninger eller andre forhold som må klareres før en parkerer for natten. Bobilplasser og campingplasser er enklere i så måte, men det er uansett lurt å ta en telefon for å sjekke forholdene og om det er ledig… Kontaktdata står på siden som omtaler plassen.

Ny mobil-APP:

Bobilguiden finnes også som mobil-app som du kan laste ned fra Apple AppStore og Google Play. Det er i utgangspunktet en gratisversjon men du kan utvide og få mer info om aktuelle plasser ved å betale for premium-versjonen til 249,- pr. år.

MEDLEMSTILBUD:
Bøkene gis ut på Magne Klann sitt eget forlag (blueoceanmedia.no) og distribueres ut til bokhandlere og til de fleste caravanbutikkene. Marginene er små i denne bransjen, så vi kan ikke gi noe ekstra klubbtilbud på bøkene. Men hvis du handler på nett gjennom Haugen Bok så får du i alle fall  fri frakt og 60,- kr i rabatt på hver bok. Det er et godt tips å ta med seg. Forfatteren får sin velfortjente lønn, det er bokhandlerleddet som sparer oss for litt penger 🙂

Her er link til bøkene fra Haugen Bok

GOD TUR !

Denne nettsiden bruker vanlige informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du vår bruk av disse.